Vacanțele copilăriei la bunici: concurs de compuneri

Vacanțele copilăriei la bunici: concurs de compuneri

Vineri, 6 decembrie, în cadrul Festivalului „Teodorenii”, ediția a VI-a, la Filiala „Mihail Sadoveanu”, a avut loc concursul de compuneri cu tema Vacanțele copilăriei la bunici. Au participat elevii din clasele VI-VII de la Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță”, coordonați de doamna profesoară Cristina Violeta Marin.

În câteva rânduri elevii au cuprins în mod surprinzător trăsăturile esențiale ale unei vacanțe la țară, petrecută de un copil de la oraș. Încet, încet, fiecare descoperă în felul său bucuria vieții simple de la țară: mersul la pădure, jocurile în aer liber cu verișorii, hrănirea animalelor, culesul fructelor și multe alte lucruri care te fac să uiți de agitația orașului. A impresionat o compunere mai puțin veselă, în care un elev regreta faptul că nu mai poate merge la bunici deoarece aceștia au plecat dintre noi, iar casa a rămas părăsită.

Toate lucrările au fost interesante și greu de departajat și de aceea am fost nevoiți să acordăm premii și mențiuni tuturor participanților răsplătind astfel efortul depus.

echipa Teodorenii