Casa bunicilor de pe uliţa copilăriei ….

Casa bunicilor de pe uliţa copilăriei ….

… s-a mutat la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași – Biroul Împrumut pentru Copii. Actorii principali au fost elevii clasei a II-a C de la Școala Primară „Carol I” Iași – îndrumător profesor învățământ primar Diana Barbu; trei echipe concurente – Aviatori, Trofee și Bufnițe au transformat concursul literar într-un adevărat omagiu adus scriitorului Ionel Teodoreanu, tema abordată fiind  povestirile din volumele În casa bunicilor și Ulița copilăriei.

Juriul a trăit din plin această emoție și a răsplatit cu premii prețuirea adusă scriitorului. Cele mai frumoase surprize din partea elevilor au fost gândurile pentru Metaforel dar și expoziția de avioane în amintirea lui Puiuțu – al 3-lea frate, care nu s-a mai întors niciodată pe ulița copilăriei de pe front.

Expoziția de lucrări plastice Casa bunicilor de pe Ulița copilăriei a capătat dimensiuni figurative pe o largă arie de acțiune și a arătat bucuria copiilor de a povesti, prin creație, ce au citit și discutat la școală, sub îndrumarea atentă  a doamnei învățător Diana Barbu; de asemenea Toamna a premiat toate lucrările.

Și pentru ca Ulița copilăriei să existe pe mai departe în orice suflet trăitor de frumos din Târgul Ieșilor și de oriunde, Moș Nicolae, arătând încă odată cât de mult ne iubeste, a poposit pe Uliță umplând ghetuțele cu multe bucurii!

Mulțumim tuturor invitatilor  – elevi, părinți, bunici, frați şi surioare, ce au ales să împărtășească, în bibliotecă, bucuria unui festival de poveste.

echipa Teodorenii