„O Carte deschisă îți vorbește!”: omagiu adus marelui povestitor Ion Creangă” (activitate literar-artistică)

„O Carte deschisă îți vorbește!”: omagiu adus marelui povestitor Ion Creangă” (activitate literar-artistică)

Vineri, 16 decembrie 2022, în Filiala „Ion Creangă” a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” sub genericul „Literatura memorialistică” a avut loc activitatea literar-artistică, intitulată „O Carte deschisă îți vorbește!”, reprezentând un omagiu adus marelui povestitor și prozator „Ion Creangă” în parteneriat cu Asociația ROIS (Ready to Open Intercultural Spaces) Iași.

Evenimentul a fost structurat în trei momente distincte și a surprins fragmente din viața și opera lui „Ion Creangă”: un montaj video susținut de reprezentanții Asociației ROIS Iași, Nicoleta Emacu, lucrător de tineret și Adrian Mîrzac, artist vizual; un moment de teatru-lectură „Prostia omenească” adaptare după Ion Creangă prelucrat și adus în scenă de Asociația ROIS în colaborare cu voluntara bibliotecii, Alexandra Racu (elevă clasa a IX-a la Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași) și eleva în clasa a VII-a, Sabina Tocariuc de la Școala Gimnazială „D. A. Sturdza” Iași; și un concurs „Nu știu alții ce spun, dar eu…” , o activitate distractivă, inspirată de personajul central al amintirilor domniei sale…„Nică” organizat de Asociația ROIS Iași.

Publicul alcătuit din elevii de la Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu”, Școala Gimnazială „Otilia Cazimir”, Școala Gimnazială „D. A. Sturdza” au fost interactivi și au primit diplome la momentele din cadrul activității.

___________________________________________________________

Vineri, 16 decembrie 2022, ora 13.00

Fililala „Ion Creangă”

Activitatea este structurată în trei momente distincte și suprinde fragmente din viața și opera lui Ion Creangă: un montaj video, un moment de teatru-lectură și concursul „Nu știu alții ce spun, dar eu…”, o activitate distractivă, inspirată de personajul central al Amintirilor – „Nică”.

Partener: Asociația ROIS (Ready to Open Intercultural Spaces) Iași