„Mircea Eliade – Despre adolescență ieri și azi”

„Mircea Eliade - Despre adolescență ieri și azi”
Miercuri, 14 decembrie, la Filiala „Mihail Sadoveanu” s-a desfășurat activitatea Mircea Eliade – Despre adolescență ieri și aziinclusă în cadrul Festivalului „Teodorenii”, ediția a IX-a. Au participat elevi de la Liceul Tehnologic Economic de Turism, clasa a IX-a, îndrumați de profesor Brândușa Pleșca.
Pornind de la memorialistica lui Mircea Eliade, împreună cu elevii am propus pentru dezbatere Romanul adolescentului miop. Memorialistica lui Eliade este foarte bogată constituind un adevărat traseu literar desfășurat între adolescență și ultimii ani ai vieții. Acest roman este prima inițiativă beletristică a tânărului Eliade și a rămas un document de generație și o provocare literară pentru adolescenții de ieri și de azi. În cadrul acestei întâlniri a fost prezentată și expoziția de carte intitulată Teodoreanu și Eliade acasă la Sadoveanu.

____________________________________________________________________

Miercuri, 14 decembrie 2022, ora 14.00

Filiala „Mihail Sadoveanu”

Pezentare despre viața și opera scriitorului Mircea Eliade.

În memorialistică, Mircea Eliade sintetizează drumul propriei sale vieți. Din această perspectivă propunem spre dezbatere Romanul adolescentului miop, o carte pe care orice adolescent trebuie să o citească.

Partener: Liceul Tehnologic Economic de Turism Iași