Festivitatea de premiere a câștigătorilor Concursului de desene „Ce-am făcut astă-vară?” și a câștigătorilor Concursului de traducere și retroversiune

Festivitatea de premiere a câștigătorilor Concursului de desene „Ce-am făcut astă vară?” și a Concursului de traducere și retroversiune

Miercuri, 14 decembrie 2022, în Sala de Lectură a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” a avut loc premierea câștigătorilor Concursului de desene „Ce-am făcut astă vară?” și a Concursului de traducere și retroversiune, evenimente incluse în cadrul Festivalului „Teodorenii” 2022.

Lista câștigătorilor Concursului de desene „Ce-am făcut astă vară?”:

Secțiunea gimnaziu:

Locul I – Iasmina Dohoreanu („Imagini dintr-o vacanță”);

Locul II – Maria-Karina Seremet („La bunici în grădină);

Locul III – Maria Victoria Constantin („Aventuri la Dino Parc”);

Mențiuni:

Alessia Ciofu;

Isabela Ciolan;

Delia Alcaz.

 

Secțiunea liceu:

Locul I – Cezara Nastasă („La piscina din grădină”);

Locul II – Laura Mihaela Livadaru („Drumeție de vară”);

Locul III – Alexandra Godoroja („Orașul verii mele”);

Mențiune – Monica Georgiana Patrașcu.

 

Lista câștigătorilor Concursului de traducere și retroversiune:

PREMIUL I

Racu Alexandra

Patraș Anisia

Gafton Iuliana

Coca Alexandra

Clipa Eliza

 

Premiul II

Suvac Luca

Ichim Alexandra Teodora

Rusu Teodora-Maria

Apricopoaie Alexandra Gabriela

Grigore Ileana

 

Premiul III

Cojocariu Maribell-Diana

Alexandru Otilia

Munteanu Andreea Daniela

Iftimie Vladimir Nicolae

Gînju Mara

 

Mențiuni

Ciobanu Ștefania

Trifescu Ioana

Munteanu Bianca Paula

Nistor Marcu

Bălțătescu Sabrina

Enea Andreea

Chiscop Iasmina Georgiana

Talpă Martha

Savin Tudor Andrei

Croitorul Amalia-Petronela

________________________________________________________________________

Felicitări participanților, câștigătorilor și profesorilor coordonatori!

Mulțumiri speciale juriului!

Miercuri, 14 decembrie 2022, ora 15.00

Sala de lectură

Cele două concursuri se adresează elevilor din județul Iași și sunt la ediția a VIII-a, tema fiind aleasă în funcție de tematica festivalului.

Partener: Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași

________________________________________________________________________

Festivalul „Teodorenii” 2022: Concursul de desene „Ce-am făcut astă-vară?”

Festivalul „Teodorenii” 2022: Concursul de desene „Ce-am făcut astă-vară?”

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași lansează Concursul de desene „Ce-am făcut astă-vară?”, eveniment inclus în cadrul Festivalului „Teodorenii” 2022. Ediția din acest an, a VIII-a, se va desfășura sub genericul „Literatura memorialistică”. Vă invităm așadar să vă scrieți „în culori” memoriile din vacanța ce tocmai a trecut.

Concursul se adresează exclusiv elevilor din ciclul gimnazial și liceal din tot județul Iași.

Lucrările vor fi executate pe foi de bloc de desen A3 (30 x 42 cm), tehnica de execuție fiind la alegere (acuarelă, guașă, peniță, creion, pastel etc.). Vor fi luate în considerare doar lucrările de unic autor, fiecare participant putând concura cu maximum două lucrări. Nerespectarea acestor condiții va conduce la respingerea lor.

Lucrările vor avea trecute pe verso următoarele mențiuni: titlul desenului, numele și prenumele concurentuluiinstituția de învățământ/ clasa/ numele profesorului coordonator și datele de contact ale participantului (număr de telefon și adresă de e-mail) și vor fi depuse în format fizic până la data de 5 decembrie 2022ora 16.00, la sediul Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași, Serviciul Proiecte și Programe Culturale, PR (Bd. Ștefan cel Mare, nr. 10, Galeriile comerciale, parter). Nu se percepe taxă de participare.

Câştigătorii vor fi desemnați de un juriu de specialitate, care va puncta calitatea execuției, imaginația și originalitatea. Pentru fiecare dintre cele două secțiuni se vor acorda următoarele câte trei premii și mențiuni. Premiile constau în pachete de cărți pentru ocupanții primelor trei locuri de la fiecare secțiune. Toate desenele vor face obiectul unei expoziții.

Festivitatea de premiere va avea loc miercuri, 14 decembrie 2022, ora 15.00, la Sala de lectură a Bibliotecii. Rezultatele concursului vor fi postate pe site-ul bibliotecii www.bjiasi.ro și pe pagina de facebook. Premiile și diplomele vor putea fi ridicate de la sediul central al bibliotecii în termen de 30 de zile de la data anunțării câștigătorilor.

Informații suplimentare puteți obține direct la sediul Bibliotecii Județene „Gh. Asachi”, Serviciul Proiecte și Programe Culturale, PR (Bd. „Ștefan cel Mare” nr. 8-10, Galeriile comerciale, parter), pe e-mail, la adresa programe@bjiasi.ro sau telefonic, la numărul 0753024405.

________________________________________________________________________

Festivalul „Teodorenii” 2022: Concurs de traducere și retroversiune

Festivalul „Teodorenii” 2022: Concurs de traducere și retroversiune

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași lansează cea de a opta ediție a Concursului de traducere și retroversiune pentru elevi, manifestare inclusă în cadrul ediției a IX-a a Festivalului „Teodorenii”. Competiția se adresează exclusiv elevilor din ciclul liceal din județul Iași și cuprinde două probe obligatorii:

(1) Realizarea unei traduceri din română în engleză a unui fragment (2500 de caractere) din volumul Cișmigiu et Comp., de Grigore Băjenaru (aici);

(2) Realizarea unei traduceri din engleză în română a unui fragment (2500 de caractere) din volumul The Adventures of Huckleberry Finn, de Mark Twain (aici).

Participanții vor face dovada măiestriei în traducere și retroversiune pentru ambele texte. Vor fi luați în considerare doar participanții care execută ambele traduceri.

Textele vor fi redactate în format editabil (.doc, .docx, .rft, .odt) și vor fi trimise până la data de 27 noiembrie 2022ora 00.00, pe adresa de e-mail iasiamericancorner@gmail.com. Documentul va conține numele și prenumele participantului, instituția de învățământ/clasa, adresa de e-mail și numărul de telefon. Nerespectarea acestor condiții, precum și orice dovadă de plagiat vor duce la respingerea concurentului.

Fragmentele propuse sunt disponibile în format electronic pe pagina www.bjiasi.ro sau în format tipărit la sediul Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași, Compartimentul American Corner.

Lucrările înscrise în concurs vor fi analizate de către un juriu de specialitate, care va puncta fidelitatea și transparența traducerii/retroversiunii. Premiile constau în cărți, obiecte birotică și alte surprize.

Festivitatea de premiere va avea loc miercuri, 14 decembrie 2022ora 15.00, în Sala de lectură a Bibliotecii Județene Iași. Informații suplimentare puteți obține direct la sediul Bibliotecii Județene „Gh. Asachi”, Compartiment American Corner (Bd. „Ștefan cel Mare” nr. 8-10, Galeriile comerciale, mezanin), pe e-mail, la adresa iasiamericancorner@gmail.com sau telefonic, la numărul 0751769118. Rezultatele concursului vor fi postate pe site-ul bibliotecii www.bjiasi.ro și pe pagina de facebook.